IMG_1057Ze zijn er weer: witte moerbeien. Vergeet niet te genieten van dit delicate fruit wanneer je een dezer weken in Istanbul bent!

Het seizoen is maar kort, dus als je ze ziet in de fruitstalletjes van een bazaar: koop een bakje. Ze zijn gezond want ze bevatten allerlei vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen. Een lekker zoete fruitsnack die ideaal is als tussendoortje.

Ze zien er een beetje uit als bramen of frambozen, maar ze hebben een zacht zoete smaak, vergelijkbaar met honing. Niet zo zuur als de bramen.

De witte moerbei – dut in het Turks  (spreek uit: doet) – is de natuurlijke habitat voor de zijderups.

De zwarte en de rode moerbei zijn bekender en wat voller van smaak, maar de witte is een echte zachte delicatesse, die je zeker geproefd moet hebben als je in dit seizoen in Istanbul bent.

Je kunt de drie varianten ook kopen in gedroogde vorm in kruidenwinkels of de Kruidenbazaar. Lekker om los als snack te eten, maar ze zijn ook erg lekker in ontbijtgerechten, toetjes en notenmengsels.

In Turkije maakt het bedrijf Immunflex allerlei producten van de witte moerbei, onder andere thee.

Meer informatie over hun producten vind je op hun site

http://www.immunflex.com/index.php?route=common/home

Eet smakelijk!

Wil je meer van mijn Istanbul verkennen?

Bestel dan hier mijn wandelgids: https://www.odyssee-reisgidsen.nl/gids/wandelen-in-istanbul