Selim Yavuz moskee. Foto: Slawomira Kozieniec

Vier wandelroutes waarmee je het echte Istanbul ontdekt!

Een uitstekende manier om het echte Istanbul te leren kennen is met behulp van de eerste Nederlandstalige wandelgids over de stad van Odysee Reisgidsen, geschreven door Istanbul-kenner Marc Guillet.

Istanbul is de enige stad ter wereld op twee continenten en wat dat betekent ontdek je met deze wandelgids. Iedere route die in de reisgids wordt beschreven, staat op zichzelf. De wandelroutes overlappen elkaar niet, maar beginnen wel allemaal op hetzelfde punt, in de oude wijk Eminönü, aan de oever van de Gouden Hoorn.

Vier wandelroutes
‘Wandelen in Istanbul’ geeft je een keuze uit vier wandelroutes; twee aan de Europese en twee aan de Aziatische oever van de Bosporus. Samen geven ze een goede indruk van het oude en moderne Istanbul. De routes kunnen gemakkelijk worden gecombineerd.

1. Rondom het graf van Mehmet de Veroveraar
De wandeling ‘Fatih’ voert naar de moskee en het praalgraf van Mehmet de Veroveraar en de wijk daar omheen. Het is de meest conservatieve moslimwijk van Istanbul.

2. Langs beide oevers van de Galatabrug

De wandeling ‘Langs beide oevers van de Galatabrug’ slingert dwars door de belangrijkste twee wijken van het historische en moderne Istanbul en langs de sporen van de turbulente geschiedenis van de stad.

3. Üsküdar: houten huizen en de geheimen van de grootste begraafplaats
Met de derde wandeling verken je de oudste delen van Üsküdar, het voormalige Griekse Chrysopolis, en de sfeerrijke wijk Kuzguncuk, met fraaie en kleurrijke houten huizen.

4. Het oude en moderne Kadıköy

Deze wandeling verkent het oude en moderne Kadıköy. Inclusief een bijzondere groente-, kruiden- en visbazaar, een Osmaans moskeetje, Griekse en Armeense kerkjes, de oudste apotheek, een straatje met antiekwinkeltjes, een communistische theetuin annex literair café, een moderne winkelstraat, en een heilige bron waar zowel christenen als moslims komen bidden.

De auteur
Marc Guillet (1953) is freelance correspondent. Hij publiceert onder meer in het Algemeen Dagblad. De stad Istanbul bezocht hij voor het eerst in 1983. Sinds 2006 woont en werkt hij daar.

Eigen reisgids
In 2007 is Odyssee Reisgidsen gestart met het digitaliseren van bestaande reisgidsen, waardoor het mogelijk is dat de reiziger op de website zijn of haar eigen gids samenstelt. Het grote voordeel hiervan is dat de reisgids op maat en actueel is en beduidend goedkoper dan een reisgids uit de winkel. De Odyssee Reisgids wordt als PDF-bestand per mail toegestuurd. Sommige reisgidsen zijn ook als paperback verkrijgbaar.

Bestel je Wandelgids hier:

https://www.odyssee-reisgidsen.nl/gids/wandelen-in-istanbul