HIGHLIGHTS FIETS TOUR ISTANBUL

EEN PERFECTE START VOOR JE BEZOEK

Stel je voor dat je in slechts een paar uur de beroemdste hoogtepunten van Istanbul kunt afvinken, waarmee je je bezoek perfect inluidt. Deze dynamische ervaring is ideaal bij aankomst en biedt een snelle maar uitgebreide kennismaking met de belangrijkste attracties van de stad en haar rijke historische achtergrond.

Op deze tour fiets je door minstens drie verschillende tijdperken, begeleid door een expert die de achtergrondverhalen deelt en fascinerende historische feiten onthult. Gewapend met deze kennis ben je goed voorbereid om Istanbul zelfstandig te verkennen in de dagen die volgen.

DETAILS:

We komen samen in Sirkeci op ons ontmoetingspunt in de oude stad. Onze reis begint met een stop bij het voormalige treinstation van de Oriënt Express, gevolgd door een schilderachtige fietstocht door het prachtige Gülhane Park, oorspronkelijk onderdeel van het Topkapı-paleis uit de 15e eeuw. Terwijl we de Hagia Sophia en de Blauwe Moskee naderen via de Hippodroom, deelt je gids boeiende verhalen. Na een bezoek aan de Basilica Cisterne leidt onze route ons naar de Grote Bazaar en de oude Universiteit van Istanbul. Een korte uitleg gaat vooraf aan onze tocht door smalle straatjes naar het complex van de Süleymaniye-moskee, een meesterwerk van de beroemde Ottomaanse architect Sinan. Gelegen op de derde van de zeven heuvels van Constantinopel, biedt dit complex een ongeëvenaard uitzicht op de stad. We maken een korte stop, waarbij je de kans krijgt om de moskee zelfstandig te verkennen – een perfect moment voor een gedenkwaardige foto.

Terugkerend via de oude wijken, gaan we richting Vefa, waar hoogtepunten zijn onder andere de Sehzade-moskee, het vierde-eeuwse Romeinse aquaduct Valens en de Vefa-wijk waar je kunt genieten van de lokale frisdrank.

Terug via de Gouden Hoorn en het levendige Eminönü, komen we terug naar het startpunt in Sirkeci, langs de Kruidenbazaar.

Deze fietstocht met hoogtepunten duurt meer dan drie uur en biedt een uniek perspectief op de bezienswaardigheden van Istanbul en nog veel meer. Tijdens de pauze genieten we van een verfrissend drankje.

Belangrijke hoogtepunten van deze tour:

 • Oriënt Express Treinstation
 • Gulhane Park en de muren van het Topkapı-paleis
 • Hagia Sophia
 • Hippodroom met zijn prachtige obelisken, Duitse Fontein
 • Blauwe Moskee
 • Basilica Cisterne Museum
 • Grote Bazaar
 • Süleymaniye-moskee Complex
 • Romeins Valens Aquaduct
 • Egyptische Bazaar

Tour Details

Description

Een perfecte start voor je bezoek aan het prachtige Istanbul. Ontdek meer dan alleen de bekende hoogtepunten van Istanbul op een sportieve heerlijke manier.

Price

€ 60.- per persoon

Duration

3 uur

Tour Kinds

Request a booking for HIGHLIGHTS FIETS TOUR ISTANBUL and pay later

HIDDENCONTACTSTYLE

8 + 7 =

  The real Istanbul experience

  Met een Nederlandstalige gids, die je eigen taal spreekt, ontdek en beleef je veel meer van Istanbul !