De International Women of Istanbul organiseren op zaterdagavond 7 mei a.s. een onvergetelijke avond: “Une Soirée Parisienne”.

Frans eten, live entertainment, kans op geweldige prijzen, een silent auction en nog veel meer…

Mis deze speciale avond op de mooie lokatie “Jardin de France” in Tarabya niet!

De opbrengst van deze liefdadigheidsavond gaat naar het bejaardentehuis Bomonti in Istanbul.

Ga naar www.iwi-tr.org voor tickets.

Tijd: Zaterdag 7 mei van 19.00 – 24.00 uur.

Locatie: Jardin de France, Tarabya

http://www.fransizbahceleri.com/

Bomonti Home for the Elderly

De International Women of IstanbuI steunen het Bomonti Home for the Elderly al jaren. In de jaren ’70 organiseerde de IWI het eerste liefdadigheidsinitiatief, de kerstbazaar, bedoeld om het tehuis financiële steun te geven.

Het tehuis, in het Turks bekend als het “Fransiz Fakırhanesı”, ligt in het hart van de wijk Şișli. Het is volledig afhankelijk van donaties en is momenteel bezig met grote verbouwingen om de faciliteiten en het zorgniveau aan te passen aan de nieuw Turkse regelgeving en de criteria van de EU.

De IWI wil op een duurzame manier helpen en vraagt om uw genereuze steun voor de circa honderd bejaarden die afhankelijk zijn van de continuïteit van dit tehuis.

Het Bomonti Home for the Elderly is een unieke plek in Istanbul. Het tehuis wordt geleid door de Katholieke orde ‘The Little Sisters of the Poor’. De orde is opgericht in Frankrijk in 1839 door Jeanne Jugan die in 2009 heilig werd verklaard.

Hoewel de orde beter bekend is in steden als Calcutta, kwam zij al in 1892 naar Turkije. Zij werkt sinds 1904 vanuit haar huidige lokatie. Het gebouw is een historisch monument en wordt gerund door The Little Sisters of the Poor. IWI leden, lokale bewoners alsmede expats werken als vrijwilligers in het tehuis.

Ook de bewoners van het tehuis zijn bijzonder. Istanbul was eeuwen lang een smeltkroes van culturen en een toevluchtsoord voor minderheden die vervolgd werden in Europa. Wie Bomonti bezoekt, komt die turbulente geschiedenis tegen: de bewoners zijn namelijk van diverse nationaliteiten, Turks, Grieks, Duits en Armeens.

De criteria voor toelating tot het tehuis zijn dat de persoon ouder is dan 65 jaar en een laag inkomen heeft. De bewoners worden verzorgd door de nonnen en door professionele leken. Het is een genoegen om binnen te lopen bij Bomonti.

De missie van The Little Sisters of the Poor is de bejaarden te verzorgen tot het einde van hun leven in een tehuis dat daadwerkelijk hun thuis is, waar ze gelukkig zijn omdat er van hen gehouden wordt, naar hen geluisterd wordt en omdat zij gerespecteerd worden in hun verwachtingen en in hun fysieke, emotionele en spirituele wensen. Ook is het een tehuis waar capaciteiten en talenten herkend en op waarde geschat worden.

Wij, de IWI, staat ervoor in dat deze oudere, kwetsbare mensen inderdaad worden verzorgd op bovengenoemde manier en verzoeken vriendelijk uw steun te geven voor het IWI Charity Ball “Une Soiree Parisienne”.

Voor meer informatie en kaartverkoop ga naar onze website:

www.iwi-tr.org

Esbie van Heerden

IWI Vice-Chairwoman