Köşebaşı is uitgeroepen tot een van de “World’s 50 Best Restaurants” door de lezers van het tijdschrift Conde Nast Traveler. Het werd tevens bekroond met de “International Tourism, Horeca Industries Prize” als de beste vertegenwoordiger van de traditionele Turkse keuken.

Köşebaşı kreeg tevens de eretitel van “het beste kebab restaurant in Istanbul” van het tijdschrift Time.

Het restaurant heeft vier vestigingen in Istanbul.

Ik ging voor een eenvoudige lunch naar hun restaurant op Bagdat Caddesi No 235, aan de Aziatische kant van Istanbul, niet erg ver van het Fenerbahce stadion.

Ik begon met een paar ‘mezeler’ (voorgerechten) en nam vervolgens ‘Tulum peynirli pide’, traditionele Turkse pizza met pittig gezouten Tulum-kaas en twee kleine salades. De pizza was vers uit de houtoven, en de tomaten kwamen van de gril.

Het eten was geweldig. Dit Köşebaşı restaurant is net als de andere vestigingen meer upscale dan een traditionele Ocakbaşı waar de gasten rond de barbecue zitten om te genieten van de gerechten die de ‘kebabçı’ (kok bij de gril) voor hen bereidt. Maar het blijft een erg leuke manier om van de typische Turkse gerechten te genieten op de traditionele stijl van het dorp.

Voorgerechten: 5,50 Tl – 8 TL

Salades: 5,50 – 14 TL

Van de gril: 19,50 – 21 TL

Desserts: 8 – 10 TL

Niet alcoholische drank: 2 – 5 TL

Bier en rakı: 9 – 100 TL

Wijnen: 22- 100 TL

 

Adres: Bağdat Caddesi No. 235

Göztepe, Kadıköy

Tel: 0216 – 467 53 53

e-mail: cadde@kosebasi.com.tr

[xrrgroup] [xrr label=”Sfeer:” rating=”4/5″] [xrr label=”Service:” rating=”4/5″] [xrr label=”Locatie:” rating=”3/5″] [xrr label=”Presentatie:” rating=”4/5″] [xrr label=”Smaak:” rating=”5/5″] [xrr label=”Prijs:” rating=”4/5″] [xrr label=”Gemiddeld:” overall=true] [/xrrgroup]

 

 

allowScriptAccess=”always”src=”http://content.cityfilm.tv:82/Player.swf”width=”480″height=”290″border=”0″type=”application/x-shockwave-flash”pluginspage=”http://www.macromedia.com/go/getflashplayer”wmode=”window”allowfullscreen=”true”quality=”high”flashvars=”file=http://content.cityfilm.tv:82/video/CC Kosebasi v2.flv&image=http://content.cityfilm.tv:82/video/cf_video.jpg&rotatetime=3&logo=http://content.cityfilm.tv:82/cf_tv.png&autostart=false”/>