Turkish movie Atlıkarınca (Merry Go Round)

Istanbul wil uitgroeien tot een internationaal centrum voor jonge en innovatieve cinema. Als onderdeel van deze ambitie de 10e AFM International Independent Film Festival! F Geïnspireerd concurrentie komt naar Istanbul.

Negen films uit Turkije en over de hele wereld zijn genomineerd voor de prijs van “meest geïnspireerde regisseur”, gebaseerd op criteria van gedurfde verhalen en innovatieve technieken. De internationale jury wordt geleid door regisseur Hüseyin Karabey. De prijs is een cheque van $ 15.000.

Turkije voorgedragen is “Atlıkarınca” (Merry Go Round), de tweede speelfilm van jonge regisseur İlksen Başarır. Andere films in de competitie zijn “22 mei” over de nasleep van een explosie in een winkelcentrum, door de befaamde Belgische regisseur Koen Mortier. Het filmfestival zal ook Michaelangelo Frammartino’s “Le Quattro Volte”, “Nuummioq”, eerste Oscar van Groenland-genomineerde film, waarin het verhaal van Malik, die is gediagnosticeerd met een terminale ziekte vertelt, en “R” over een Deense gevangenis.

Tickets zullen verkocht worden aan www.mybilet.com. Early Bird verkoop 2 5-7.

Meer informatie over het festival is te vinden op www.ifistanbul.com.