Wandelen in de voetsporen van Mehmet de Veroveraar (Fatih in het Turks). Zoals de sultan in 1453 op zijn paard en zijn soldaten te voet de oude christelijke stad Constantinopel binnentrokken in de richting van de Hagia Sophia.

Deze wandeling is tevens onderdeel van de laatste etappe van de Sultans Trail, een historische en avontuurlijke langeafstandswandeling van Wenen naar Istanbul (2.133 km). Zie voor meer informatie de website http://www.sultanstrail.com/

We starten bij de Edirne Kapi in de oude stadsmuur, die de vestingstad Constantinopel eeuwenlang beschermd tegen buitenlandse aanvallers. Via deze en andere poorten trokken de troepen van Mehmet de Veroveraar in 1453 de stad binnen.

Via allerlei achterafstraatjes verkennen we de oude buurten. Na een bezoek aan de Sultan Selim Yavuz moskee, op de top van de vijfde heuvel, komen we bij het praalgraf van sultan Mehmet de Veroveraar. We besluiten de tocht bij het moskeecomplex van de achterkleinzoon van de Veroveraar, sultan Süleyman de Prachtlievende met de graftombes van Süleyman en van zijn echtgenote Roxelana.

Duur: 4 uur

Contact: klik op Contact op de homepage en stuur een e-mail