Hierbij tips van ervaringsdeskundigen over hostels in Istanbul.

Check hun sites voor de meest recente prijzen.

Foto © Slawomira Kozieniec

 1.  Na mijn stagetijd in Istanbul keer ik regelmatig terug, waarbij ik vaak  in hostels verblijf. In Sultanahmet is Yunus Emre prima te doen. Goedkoop en bijna nooit druk!
 2. Maar een echte aanrader vind ik Bada Bing hostel. Dit ligt niet in Sultanahmet (wat ik juist een voordeel vind). Het ligt tussen Tophane en Karaköy richting de waterkant (dus geen bergbeklimming) het is half juni open gegaan dus alles is nieuw, prima bedden en alles is schoon! De prijzen vallen ook ontzettend mee. Check www.hostelworld.com

Ik vind de locatie juist top! Je stapt zo de tram op richting Sultanahmet (al zou ik het juist lopen), je kan zo iets naar links lopen en dan die weg omhoog bij Galata om de Istiklal winkelstraat in te komen. Je kan zo de bus nemen naar het gezellige Ortaköy.

 1. Een andere goede is te zien op www.cheershostel.com vlakbij de Hagia Sophia
 1. Ik had twee jaar geleden goede en goedkope ervaringen met Coridal House Hostel

http://www.hostelworld.com/hosteldetails.php/Cordial-House-Hostel/Istanbul/792?source=adwordsdynamic&kid=569286&aid=2&gclid=CJqR-eqk9LMCFUNb3goddwcAlw

 1. http://www.ihouseistanbul.com/contact.html dorms met 4 bedden.
 2. http://www.orienthostel.com/ sinds 1989 in de toeristische wijk Sultanahmet, kamers met 4 bedden. Contact Onur Tuntas at onurtuntas@hotmail.com.
 3. http://www.cengohostelistanbul.com/ vlakbij de winkelpromenade Istiklal en in het hart van de uitgaanswijk. Kamers schoon, staf vriendelijk.
 4. Vlakbij de Galata-toren in de Galip Dede straat het World House Hostel. http://www.worldhouseistanbul.com/
 5. http://www.hushhostelistanbul.com/  I don’t know the prices but I got some friends who works there, pretty nice place for students in Kadıköy. Hush Hostel Lounge and Hush Moda.
 6.  Bunk hostels http://bunkhostels.com/
 7. Juliet Rooms & Kitchen on the Asian side in the trendy hood of Moda (Kadıköy). http://www.julietistanbul.com/