Ghetto, een music lounge met een funky uitstraling, is uitgegroeid tot een van de hipste tenten in Istanbul.

Gevestigd in een oude bakkerij midden in het uitgaanscentrum van Taksim, in een straatje evenwijdig aan de Istiklal Caddesi (laan) en achter de Cicek Pasaj, de vismarkt en Nevizade. Deze muziektempel – met zijn fraaie fresco’s van Turkse kunst studenten – opende in 2007 zijn deuren. Ghetto is een initiatief van de jonge Turkse saxofonist Ilhan Ersahin (die zowel in New York als Istanbul woont).

De crowd is cool. Meestal jonge, liberale en progressieve  professionals uit het alternatieve circuit en de gay scene die vaak werken bij ngo’s. De muziek is vaak lokaal Turks: pop, jazz, techno. Maar er komen ook buitenlandse dj’s en bands. Ook wereldmuziek staat regelmatig op het programma. Evenals culturele evenementen en debatten over mensenrechten, persvrijheid en politiek.

De sets beginnen rond 22:00 uur op donderdag en om 22:30 uur op vrijdag en zaterdag.

Eerder op de avond is het vaak ook al druk.

Turks eten wordt geserveerd op de tweede verdieping in de zogeheten Metto meyhane (tapas bar concept). Tijdens “Meyhane” thema-avonden zijn er speciale menu’s met voorgerechten uit de tijd van de Osmaanse sultans en van de Balkan. Tijdens Latin nights wordt er een menu geoffreerd dat is beinvloed door de Caribische keuken en cultuur.

Op de derde verdieping is ‘Session’, een party ruimte voor 250 gasten. Er zijn live optredens, DJ sets en andere events.

Op het dakterras kun je even chillen, roken of genieten van de sterren boven Istanbul onder het genot van een kop thee of een cocktail.

Een keer per jaar treedt Ghetto op als gastheer voor Pink Amsterdam met DJ’s, VJ’s en live podium performers van de gay scene in Amsterdam. Altijd een groot succes. Met meestal zo’n 800 feestbeesten.

Adres

Kalyoncu Kulluk Caddesi 10

Beyoglu

Tel. 0212 251 75 01

http://www.ghettoist.com