fototentoonstelling Beyoglu

Istiklal Caddesi, in de kosmopolitische wijk Beyoğlu, is een van de meest gefotografeerde straten in Turkije. Dus als je fotograaf bent en je wilt iets oorspronkelijks doen, moet je op zoek gaan naar andere beelden vanuit andere standpunten.

Je moet wachten tot er iets ongewoons gebeurt en je moet op zoek gaan  naar onderwerpen en composities die de meeste mensen nooit zien, omdat ze er gewoon achteloos aan voorbijlopen.

Fotografe Güliz Karaoglan Vural heeft zeven jaar in Beyoglu gefotografeerd; in alle weersomstandigheden en op alle tijden van de dag en nacht. Zo heeft ze het dagelijkse leven in deze oude wijk van Istanbul kunnen vastleggen.

We kunnen nu genieten van haar eigen unieke visie op de wijk in de gallerie van de Medya  Dernegi (Media Association), waar ze een fototentoonstelling heeft geopend onder de titel “Sade (ce) Beyoğlu” (Alleen Beyoğlu). Een collectie van ongeveer 30 foto’s.

Een van mijn favoriete foto’s is die van een oudere man die bij het ochtendgloren met een accordeon op de rug in een lege Istiklal straat loopt na het spelen van een nacht in restaurants en op straat. Een andere waar ik lang naar kan kijken, en die is verwerkt in het affiche van de tentoonstelling, is die van een reflectie van het straatleven gezien in een antieke spiegel.

Wanneer: tot 17 maart

Waar: Istiklal Caddesi No: 86

Beyoğlu – Istanbul

Tel: 0212 243 70 02

Website: http://medyadernegi.org/en