Shoppen in Cihangir. Photo: Slawomira Kozieniec

Istanbul is de ultieme wandelstad. Ontdek het zelf. Lekker informeel de stad verkennen.

Een ontdekkingstocht naar het echte leven in deze bruisende en steeds hipper wordende metropool aan de Bosporus. Op zoek naar haar oude en recente cultuur en geschiedenis.

Galata en Pera

De bruisende uitgaanswijk die nu Beyoğlu heet en zich uitstrekt van de Galata-toren tot het Taksim-plein. Dit is de wijk van het nachtleven, cultuur en creativiteit. Een wijk, die net als in de Osmaanse tijd de meest kosmopolitische uitstraling heeft.

Trendy Cihangir

Hier woonde vroeger de gegoede burgerij. Nu strijken er steeds meer Turkse artiesten, schrijvers, journalisten en buitenlanders neer. Een gezellige Parijse sfeer midden in het moderne hart van Istanbul.

Fatih

Een ongewone ontdekkingstocht in het orthodox-religieuze Istanbul. Een conservatieve volkswijk die ligt rondom het praalgraf van sultan Mehmet de Veroveraar (Fatih) en zijn kleinzoon, sultan Selim Yavuz. Lopen door Fatih geeft je een inkijkje in het streng gelovig leven in een moderne stad.

KADIKÖY

Per veerboot de Bosporus over naar de Aziatische kant van Istanbul; ouder maar zeker zo modern als het Europese deel. Wandelen door het culturele hart van Aziatisch Istanbul.

In de voetsporen van Mehmet de Veroveraar (1)

Van het islamitische bedevaartsoord bij het praalgraf van Eyüp Ensari, vaandeldrager van de profeet Mohammed, buiten de oude vestingsmuren van Constantinopel, tot het mausoleum van sultan Mehmet de Veroveraar.

In de voetsporen van Mehmet de Veroveraar (2)

Van Edirne Kapi , een van de oude poorten in de oude vestingsmuur rond Constantinopel, naar de praalgraven van sultan Süleyman de Prachtvolle en zijn vrouw Roxelane.